2012 IIHF Ice Hockey World Championship, Finland and Sweden - Medal games, Results

Sunnutai 20.5.2012 - MITALIOTTELUT

Pronssiottelu - klo 16:00 - Helsinki
2 - 3
(1-3 , 0-0 , 1-0)

Leijonien pronssijahti tyssäsi lopulta ensimmäisen erän virheisiin. Tshekit tekivät ensimmäisessä erässä kolme maalia suomen yhtä vastaan. Suomi yritti ajaa kahden maalin eroa kiinni raivoisasti, tässä kuitenkaan onnistumatta. Kolmannessa erässä Jokinen toi Suomen maalin päähän, mutta takaa-ajo ei tuottanut tulosta ja Tshekki otti toisen peräkkäisen pronssinsa. Vuonna 2010 Tshekit saivat juhlia maailmanmestaruutta.

Ensimmäisessä erässä Tshekki aloitti maalinteon ylivoimalla. Vajaat viisi minuuttia myöhemmin Pyörälä toi Suomen tasoihin mainiolla yksilösuorituksella, mutta vain 29 sekuntia tästä Tshekki tuli tasoihin maalilla, jota voisi kutsua sanalla - Halpa. Erän lopulla leijonat syyllistyivät juuri siihen, mitä Tshekkejä vastaan ei pitäisi tehdä - yli-innokkaaseen kontrolloimattomaan hyökkäykseen - tsheki pääsivät kolme-kaksi ylivoima hyökkäykseen ja tekivät leikitellen numeroiksi 3-1. Toisessa erässä Suomi yritti, mutta mainiosti pelannut tshekkivahti Stepanek piti maalinsa puhtaana. Kolmannessa erässä leijonat jatkoivat kiihkeästi takaa-ajoa, mutta huonon viimeistelyn ja Stepanekin hyvien torjuntojen takia, Jokisen maali jäi erän ainoaksi osumaksi.

Suomi pelasi tässä otteussa taas erittäin epätasaisesti, eikä Vehasen esitystäkään voi sanoa voittavan maalivahdin esitykseksi. Ihmettelen vain miksi tappiollisen Venäjä-ottelun jälkeen ei Rämölle annettu mahdollisuutta tolppien välissä. Yksi syy tähänkin tappioon oli myös hyökkääjien viimeistelyn epäonnistuminen, toisinsanoen joukkueessa ei ole maalintekijöitä. Myös Suomen puolustuspää olisi tarvinnut muutaman NHL-puolustajan vahvistuksekseen.

Neljänneksi jääminen on tietenkin pettymys, mutta ei kuitenkaan mikään katastrofi. Kyllä mitalipeleihin pääsemisestä täytyy antaa arvosanaksi tyydyttävä + tai hyvä -.

Ensi vuonna uutta yritystä putkeen. Silloin mitaliottelut pelataan Globenissa - sieltähän leijonilla on hyviä kokemuksia!

Loppuottelu - Klo 20:30 - Helsinki
6 - 2
(1-1 , 3-0 , 2-1)

Punakone on palannut! Venäjä oli aivan niin hyvä ja ylivoimainen, kun etukäteen ajattelin. Slovakia aloitti ottelussa maalinteon kapteeninsa Charan johdolla. Ensimmäisessä erässä punakone vielä yskähteli, mutta sai kuitenkin tasoitettua ottelun. Toissa erässä ajassa 26.10 Perezhogin vei Venäjän 2-1 johtoon, ja punainen vyöry alkoi. Venäjä maalasi erässä vielä kahdesti ja ottelu oli käytännössä ohi. Kolmannessa erässä alkoi välillä olla jo pelailun tuntua - tuskin slovakit enää toisen erän jälkeen uskoivat itsekkään voittoon, ainakaan kukaan joka ottelua katsoi, tuskin uskoi? Kolmanen erän alkuminuuteilla Datshuk muutti numeroiksi 5-1, ja tässä vaiheessa varmaan putosivat viimeisetkin slovakiutopistit maan pinnalle. Chara kavensi vielä turnauksen ja ottelun toisella maalillaan numeroiksi 5-2. Ajassa 58.02 Venäjän Malkin lämäsi hienon yksilösuorituksen päätteeksi loppunumeroiksi 6-2, ja varmisti samalla pistepörssin voittonsa. Malkin valittiin turnauksen parhaaksi pelaajaksi. Mestaruus oli Venäjälle jo kolmas viimeisen viiden vuoden sisällä.