Panda's Sport and Betting site!

Panda's Sport and Betting site!
Mukana vedonlyönnissä jo vuodesta 1993.

sunnuntai 20. toukokuuta 2012

2012 IIHF Ice Hockey World Championship, Finland and Sweden - Semifinals, Results - Medal games

JÄÄKIEKON MM-KISAT 2012

Lauantai 19.5.2012 - VÄLIERÄT - Helsinki

Välierä 1
6 - 2
(2-1 , 2-0 , 2-1)

Venäjän huippuyksilöt pelasivat uhrautuvasti joukkueelle ja tulos oli sen mukainen. Venäläiset käyttivät maalipaikkansa huikealla onnistumisprosentilla, eikä kiekkokaan tällä kertaa pomppinut leijonille. Viimeisenä lukkona leijonia vastaa oli erinomaisesti pelannut Venäjän veräjänvartija Varlamov. Suomi voitti laukaukset 30-23 ja pääsi kokeilemaan ylivoimaa kaksi kertaa, kuitenkin tuloksetta. Venäjä teki neljän ylivoimapelinsä aikana kolme maalia, joista kahdesta vastasi, ottelussa hattutempun tehnyt, Jevgeni Malkin. Malkin osoittautuikin liian vaikeaksi pidettäväksi Suomen puolustukselle. Leijonat aloittivat hyvin ja tekivät ottelun ensimmäisen maalin. Jesse Joensuu jatkoi hyviä otteitaan karvaamalla kiekon vastustajan puolustusalueella Niskalalle, joka lämäsi leijonat 1-0 johtoon. Tämän jälkeen Venäjä aloitti pelaamisen - Malkin teki kaksi maalia ensimmäisessä erässä ja ensimmäiselle erätauolle mentiin 2-1 Venäjän johdossa. Tämän jälkeen Suomi yritti ja luisteli, mutta otti turhia jäähyjä, jotka kostautuivat. Venäjä maalasi ja meni menojaan. Suomen kunniaksi tuli tehdä ottelun ensimmäinen ja viimeinen maali, kun Granlund teki turnauksen ensimmäisen maalinsa, kaventaen loppunumeroiksi 6-2. Venäjä osoitti taas kerran toteen faktan - JÄÄKIEKKO ON MAALINTEKOPELI.


Välierä 2
1 - 3
(1-0 , 0-1 , 0-2)

"Pikkuveli" kukisti "isoveljen" ja jatkoi yllätysten sarjaa. Slovakia kuittasi otteillaan viime vuoden kotikisojen pettymyksen ja palaa mitalikantaan. Slovakit pelasivat ottelun viisaasti puolustaen ja luottaen vastahyökkäyksiin. Slovakia johti ensimmäisen erän jälkeen Satanin maalilla 1-0. Toisessa erässä Tshekki haki raivokkaasti tasoitusta. Ajassa 30.45 Frolik laukaisi numeroiksi 1-1. Tämän jälkeen näytti siltä, että Tshekki kävelee Slovakian yli ja vie ottelun. Ottelun kulminaatiopisteeksi osoittautui Slovakian heti kolmannem erän alkuun  tekemä alivoimamaali, maalintekijänä kukas muu, kuin herra nimeltään Miroslav Satan. Tämän jälkeen Tshekki sortui virheisiin niin hyökkäysalueella kuin omalla puolustusalueellaankin. Oman puolustusalueen virhe koituikin lopun aluksi, kun Hudacek pääsi ajassa 44.23 sivaltamaan lopullisiksi numeroiksi 3-1. Tshekki yritti loppuun asti vimmatusti, mutta slovakien puolustus piti. Slovkia pääsee tänään jahtaamaan maan toista mestaruutta kautta aikain - mikä on kyllä aikamoisen kiven, tai pikemminkin vuoren takana - nimeltään Venäjä.


SUNNUNTAI 20.5.2012 - MITALIPELIT

Pronssiottelu - Klo 16:00 -Helsinki

Kahden pettyneen joukkueen taistelu himmeämmästä mitalista. Tshekki oli viime vuonna pronssilla, se oli ennen välierää Ruotsia vastaan voittanut kaikki ottelunsa. Tämäkin turnaus meni pettymyksen puolelle - "pikkuveli" Slovakia pudotti tällä kertaa tshekit loppuottelun ulkopuolelle. Suomi lähti kotikisoihinsa suurin odotuksin. Nyt tavoitteita täytyy päivittää ja lähteä ottamaan vielä se viimein jaossa oleva metallilätkä - pronssinen.

Ottelussa Suomi pyrkii hakemaan kiekkokontrollia ja jatkamaan pelikirjansa mukaista peliä. Tshekki tulee todennäköisesti pelaaman paljolti puolustuksen kautta ja luottamaan vastahyökkäyksiin. Pienten marginaalien ottelu, jonka ratkaisu todenäköisesti nähdään maalivahtipelin onnistumisen kautta.

Arvio: Suomi on ehkä hivenen parempi, mutta vain sen hivenen. Kotiyleisön edessä taistellaan ja haetaan parasta kotikisojen sijoitusta kautta aikain - paras on Helsingistä 1974, neljäs. Suomi luistelee, taistelee ja ottaa pronssin!


Finaali - Klo 20:30 - Helsinki

Venäjä on jyrännyt enemmän tai vähemmän vakuuttavasti tappioitta läpi turnauksen. Slovakia ei aloittanut turnausta  loisteliaasti, mutta lopulta sekin on edennyt vakuuttavasti finaaliin. Jatkaako Slovakia yllätyksiä ja ottaa maan historian toisen maailmanmestaruuden? - edellinen ja ainut on vuodelta 2002. Kun katsoo joukkueiden rosteria ja varsinkin otteita mitä Venäjä on esittänyt - vastaus on, EI! Jääkiekko on kuitenkin nopeatempoinen yllätysten peli. Slovakia voi onnistua pyrkimyksissään tiivillä puolustuspelillä ja 100-prosenttisella maalivahtipelillä. Vastahyökkäyksiin luottavavien slovakien on  myös onnistuttava maalintekopaikoistaan lähes samalla prosentilla. Tämän yhtälön lisäksi Venäjän on sorruttava ylimielisyyteen ja yksityisyritteliäisyyteen, sekä maalivahtipelin on mentävä penkin alle. Venäjä tulee pitämään kiekkoa ja slovakian hyökkäysten jälkeen viljelemään pitkiä avauksia, kuten kävi myös Suomea vastaan.

Arvio: Slovakia puolustaa ja taistelee. Se ei kuitenkaan riitä - kolmatta suuryllätystä ei tule. Materia voittaa hengen. Venäjä tekee tarvittavat maalit ja ottaa maailmanmestaruuden kahden kuivan vuoden jälkeen.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti