Panda's Sport and Betting site!

Panda's Sport and Betting site!
Mukana vedonlyönnissä jo vuodesta 1993.

torstai 10. toukokuuta 2012

2012 IIHF Ice Hockey World Championship, Finland and Sweden

JÄÄKIEKON MM-KISAT 2012

Tiistai 8.5.2012 - Helsinki
5 - 2
(1-0 , 2-2 , 2-0)

Tämän ottelun kulun olin arvioinut aika lailla oikein. Suomi sai ylivoimapelinsä kuntoon ja teki kaksi maalia ylivoimalla. Sveitsi tuli päälle kuin yleinen syyttäjä ja sai rikottua Suomen kontrolloituja hyökkäykseen lähtöjä. Maaleja tuli, ja leijonienkin nolla rikkoutui. Yksi tärkeistä pointeista oli Immosen ja Filppulan onnistumiset maalinteossa. Jokohan apina tippui kyseisten herrojen selästä? Lehtonen pelasi maalilla hyvin, eikä ollut syyllinen kahteen takaiskuun. Suomen hyvät maalivahdit antavat joukkueella avaimet pelata voitosta!

Itseäni arveluttaa hitaat hyökkäykseen lähdöt. Niitä on helppo rikkoa karvauspelillä ja tulevat vastustajat tulevat iskemään juuri niihin. Sveitsiä vastaan leijonat olivat juuri tämän takia välillä suurissa vaikeuksissa omalla puolustusalueellaan.

Tiistain ja Keskiviikon otteluissa ei nähty yllätyksiä. Sveitsi laittoi Kanadan tiukoille keskiviikon pelissään. Alppimaa pelaajille saattoi kovatempoinen edellispäivän Suomi-ottelu painaa hiukan jaloissa. Kanada otti niukan 3-2 voiton. Tiistaina Venäjä nyhräsi nihkeän 2-0 voiton hyvin taistelleesta Saksasta. Muuten nuo kahden päivän ottelut menivät ennakoidun kaavan mukaisesti - ehkä Slovakian ponneton esitys Kazakstania vastaan oli pieni poikkeus, vaikka sille voitto tulikin.

Tiistain ottelut: Valko-Venäjä-Kazakstan 3-2, Suomi-Sveitsi 5-2, Latvia-Italia 5-0, Venäjä-Saksa 2-0

Keskiviikon ottelut: Slovakia-Kazakstan 4-2, Kanada-Sveitsi 3-2, Norja-Italia 6-2, Ruotsi-Saksa 5-2


Torstai 10.5.2012 - klo 20:15 - Helsinki

ENNAKKO

Suomi saa vastaansa lohkon toiseksi heikoimman joukkueen. Ranska todennäköisesti varmisti paikkansa A-sarjassa voittamalla lauantaina Kazakstanin 6-3. Suomen täytyy sortua täydelliseen ylimielisyyteen ja pelilliseen laiskuuteen hävitäkseen tämän ottelun. Suomen rosteri on täysin ylivoimainen Ranskaan verrattuna. Ranska marssittaa kentälle yhden Stanley Cupin voittajan, maalivahti  Cristobal Huetin (35, Chicago Blackhawks 2010). Ranskan joukkueen pelaajat pelaavat muutamaa AHL-pelaajaa lukuunottamatta Ranskan ja Euroopan maiden sarjoissa (SUI, POL, GER, SWE,CZE). Puolustaja Auvity (JYP) ja hyökkääjä Bertrand (Lukko) pelaavat SM-liigassa. Suomi tekee otteluun kokoonpanomuutoksen. Nelosketjussa Pihlström ja Pyörälä huilaavat. Heidän tilalleen kisapelejä pääsevät maistelemaan Petri Tuppurainen ja Tuomas Kiiskinen. Nyt on hyvä hetki antaa myös heille ottelutuntumaa, sillä otteluja on vielä jäljellä ja loukkaantumisia saattaa tulla, jolloin heitä taas tarvitaan.

Arvio: Suomi jatkaa siitä mihin Sveitsiä vastaan jäätiin. Ranska ei pääse yllättämään, vaan Suomi ottaa voiton selvällä maalierolla.



4 kommenttia:

  1. Finskien kandeis psyykata toi ylipaha Canadan korsto pihalle, kuten Stadin yökerhossa kävi.
    Tyyppi on Bryan Getzlaf 193 - 100
    from Saskatchewan Canada

    Inkkarityypit hiilestyy helposti,,,?
    Esa Tikkanen kehiin,,, HELL YEAH!!!

    VastaaPoista
  2. Ei hätää..jos Bryan poika pelaa yhtä huonosti kun Anaheimissa tänä vuonna- ei pelillistä hätää!

    Eikä koko pelota - Slovakia pelissä heidän pakkinsa Zdeno Chara joutu keräämään kamppeita kun Immosen akan Jarkko poika pisti kunnon pommin. Chara on aika iso poika 205 cm ja 120kg.

    Esa Tikkanen on minun ikäinen vanha läski - siitä ei nyt enää ole mitään hyötyä - paitsi jos kilpaillaan kuka syö eniten noutupöydästä puoleen tuntiin!

    VastaaPoista
  3. Aika paha heitto Tikistä,,,
    Tarkoitin kyllä samantyyppistä kovista, joka hyökkää
    isoimman ja pahimman kimppuun ärsyttämään ja saamaan
    jäähyn ja jolla on pokkaa laittaa itsensä likoon.
    Finskit on nössöi ja kunnioittaa Canadan jäbii, yeah

    Tikin kaltaista ei finskeistä löydy,,, DE FACTO !!!
    Joten turpaan tulee,,,!

    VastaaPoista
  4. No ehkä 70 ja 80 luvulla oli tommosta. Suomessa on kuitenkin jääkiekko kulttuuri ja voittamisen kulttuuri jo edennyt siihen vaiheeseen ettei nikkareita enää silleen kunnioiteta. Kaiken lisäksi MM-kisa-ottelut ovat isossa kaukalossa vähän eri asia kuin NHL-pelit. Suomalaiset kuten myös Kanadalaiset ovat ammattilaisia ja eiköhän se peli mene eteenpäin ihan pelaamalla. Tosiasia on kuitenkin että tietenkin Kanada on huomisessa matsissa suosikki. Ehkäpä Suomen on helpompi pelata kun ensimmäienn turnausottelu jossa finskipojat eivät ole suosikkeja.

    VastaaPoista