JÄÄKIEKON MM-KISAT 2012

Perjantai 11.5.2012 - Helsinki
3 - 5
(2-0 , 1-3 , 0-2)

Suomen taso testattiin - ja kaikesta huolimatta todettiin hyväksi (ainakin eka erän osalta!), mutta parannettavaa on - aika paljon! Ensimmäisessä erässä Suomi pelasi yhden parhaimmista eristä mitä olen nähnyt. Toisessa erässä Kanada laskettiin peliin. Kun nikkareiden annetaan huseerata oman maalin läheisyydessä - siinä käy juuri niin, kuten eilen kävi - maaliverkko soi! Puolustajat tekivät typeriä virheitä ja pelasivat löysästi. Ainoastaan Väänänen ja Järvinen pelasivat kelvollisesti. Lisäksi Suomen kiekollinen peli hävisi jonnekin ulkoavaruuteen ja kiekkoa roiskittiin välillä melkein paniikissa. Kaiken lisäksi leijonien veräjänvartija Lehtosella ei ollut aivan paras päivä.

Peli olisi voinut kuitenkin vielä kääntyä tasatilanteessa, kun Pihlströmin ohjaus kolahti tolppaan. Kyseinen herra onnistui osumaan keskellä tolppaa vielä toistamiseen viimeissä erässä. Kanadan maalivahti nousi parilla ihmepelastuksellaan voittavaksi maalivahdiksi kolmannen erän ratkaisevilla hetkillä. Suomi voitti ottelun laukaukset maalia kohti 38-26. Suomen ylivoimapeli on hyvässä kuosissa, Suomi teki kaksi maaleistaan ylivoimalla, eli onnistumisprosentti oli 33% (CAN alivoima 6min).

Tappiosta huolimatta ei mitään ole vielä menetetty. Puolustajien virheet on saatava pois ennen pudotuspelejä ja maalipaikat on viimeisteltävä vielä paremmalla prosentilla. Maalivahtipeliin homma tuskin kaatuu, vaikka eilen ei ollutkaan suomalaisen maalivahtiosaamisen huippupäivä.

Tappio sattui juuri sopivasti tässä vaiheesa ja antoi leijonille kiitettävästi mietittävää, toimien opettavana esimerkkinä oman alueen pelaamisesta huippumaita vastaan. USA-ottelussa nähdään, miten opetukset ovat menneet perille. Senkin ottelun saa vielä hävitä - sen jälkeen on tulppa lyötävä kiinni tai kisat ovat Suomen osalta ohi ensi viikon torstaina. Täytyy vielä huomioida, että USA pelin jälkeen on vastassa Kazakstan, eikä siihen saa suhtautua läpihuuto juttuna, vaikka joukkue onkin lohkon heikoin. Kazakit antoivat jo pienen varoituksen hyvällä pelillään jenkkejä vastaan!

Perjantai 11.5.2012 - Tukholma
7 - 3
(1-2 , 2-1 , 4-0)

Venäjän karhu elämöi, nosti käpäläänsä ja LÖI! Ruotsin sädekehä himmeni silmissäni Venäjän tehokäsittelyn jäljiltä. Tosiasia on kuitenkin ettei tämäkään tappio (kuten myös Suomen) ratkaise vielä mitään muuta kun alkulohkojen järjestyksen. Varsinaise pelit, joissa ei pidä "tupeloida", alkavat ensi viikolla. Itse ottelua en nähnyt, mutta teksti-tv:n perusteella, herra nimeltään Franzen sotki länsinaapurin pelin kahdella typerällä jäähyllään. Ruotsi johti tuolloin 3-1. Venäjä nousi ylivoimamaaleilla tasoihin ja spurttasi ohi.

Perjantain kahdessa muussa ottelussa koettiin pienimuotoinen yllätys, kun USA tahkosi voiton Kazakstanista vasta jatkoajalla.

Perjantain ottelut: Kazakstan-USA 2-3 ja., Suomi-Kanada 3-5, Italia-Tshekki 0-6, Venäjä-Ruotsi 7-3