Mukana vedonlyönnissä jo vuodesta 1993.

maanantai 6. tammikuuta 2014

Pikkuleijonat voitti MM-kultaa!

Suomi on voittanut jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kultaa.

Hieno taistelu ja tuhkimotarina päättyi, niin kuin sen kuuluikin päättyä – MAAILMANMESTARUUTEEN. Suomi joutui käymään aikamoisen puolustustaistelun, jossa viimeisenä lukkona taisteli maalivahti Juuse Saros. Saros valittiinkin oikeutetusti turnauksen parhaaksi maalivahdiksi. Turnauksen allstariin valittiin suomalaisista lisäksi Teuvo Teräväinen ja Rasmus Ristolainen.

Jatkoerässä ottelun ratkaisi Rasmus Ristolainen. Suomen muista maaleista vastasivat Esa Lindell ja Saku Mäenalanen. Ruotsilta osuivat Lucas Wallmark ja Christian Djoos.
Suomelle MM-kulta on historian kolmas.

Ottelun tuomaritoiminta oli mielestäni, ja monenkin muun mielestä, varsin luokatonta. Suomelle tuomittiin ottelun kolmannessa erässä kolme perättäistä, varsin arveluttavaa rangaistusta. Viimeisimmästä sitten Djoos tekikin Ruotsin 2-2 tasoitusmaalin.

Juuso Vainio

Rasmus Ristolainen on juuri iskenyt Suomen voittomaalin.

Näin ottelu eteni:

1. erä
Ottelua oli pelattu vain 28 sekuntia, kun puolustaja Esa Lindellin tarkka ja kova rannelaukaus painui Ruotsin maalin yläkulmaan. Syöttöpisteen maaliin saivat Teuvo Teräväinen ja Saku Mäenalanen.
Mäenalasella oli pari minuuttia myöhemin paikka viedä Suomi jo 20-johtoon, mutta laukaus painui ohi Oscar Danskin vartioiman Ruotsin maalin.
Kuuden minuutin pelin jälkeen Ruotsin Robert Haag joutui koukkaamaan suomalaispelaajan nurin. Pikkuleijonat ei kuitenkaan onnistunut ylivoimalla.

Ajassa 9.29 Ruotsi pääsi puoelstaan ylivoimalle Lindellin saatua kaksiminuuttisen kiinnipitämisestä. Ruotsin ylivoimapeli pyöri hyvin, mutta Suomen maalilla Juuse Sares torjui varmasti.

Ruotsi otti avauserän edetessä otteen haltuunsa. Pikkuleijonat pärjäsivät kelvollisesti omassa päässä, mutta oman maalin edessä oli välillä suuria vaikeuksia.

Laukaukset maalia kohti menivät kuitenkin liki tasan: Juuse Sarokselle kirjattiin 12 torjuntaa ja Ruotsin Oscar Danskille 10 torjuntaa.

2. erä
Ottelun toinen erä alkoi Ruotsin komennossa. Suomi oli selvästi heikompi joukkue: Ruotsi vei ja Suomi pyristeli vastaan.
Ajassa 27.40 Ruotsi sai ylivoiman, kun Julius Honka otti jäähyn kiinnipitämisestä. Tre Kronorilta ei mennyt kuin 13 sekuntia tasoitusmaalin tekemiseen. Lucas Wallmarkin laukaus painui tolpan juureen, kun maskimies peitti maalivahti Juuse Saroksen näkyvyyden. Tilanne 11.

Heti seuraavassa vaihdossa iski Pikkuleijonien ykköskenttä: Teuvo Teräväinen antoi upean syötön takatolpalle, ja maalin takaa kiertänyt Saku Mäenalanen iski kiekon käytännössä tyhjään maaliin. Toiseksi syöttäjäksi merkittiin Artturi Lehkonen. Tilanne 21 Leijonille ajassa 28.38.

Maalin jälkeen jatkui Ruotsin pyöritys. Leijonilla oli vaikeuksia päästä millään tavoin kiekkoon kiinni.
Teuvo Teräväinen oli kuitenkin liekeissä. Kun peliä oli pelattu 33 minuuttia, Teräväinen luikerteli läpi Ruotsin puolustuksen ja laukoi terävästi. Oscar Dansk torjui.
Ajassa 36.07 Rasmus Ristolainen joutui jäähylle. Syynä kampitus. Ruotsin ylivoimapeli pyöri hyvin, mutta Leijonien puolustus piti.

Kahden erän jälkeen tilanne Pikkuleijonille 21. Ruotsi voitti toisessa erässä kuitenkin laukaukset 147. Se kertoo Ruotsin hallinnasta.

3. erä
Kolmas erä alkoi Ruotsin hallinnalla.
Ajassa 43.20 Ruotsi sai ilmaisen ylivoiman. Saku Kinnunen tuomittiin jäähylle kampituksesta, vaikka kyseessä oli puhdas avojään taklaus. Pikkuleijonat selvitti alivoiman.

Erotuomari otti uudestaan roolia ajassa 47.58. Aleksi Mustonen sai helponnäköisesti kahden minuutin rangaistuksen kiinnipitämisestä.  Ruotsi punnersi kohti Juuse Saroksen maalia, mutta Suomi kesti tämänkin alivoiman.

Lopulta Ruotsi sai tasoituksensa. Heti Kinnusen jäähyn jälkeen Rasmus Ristolainen joutui istunnolle mailasta kiinnipitämisestä. Kun pelikello näytti 50.53, Christian Djoos täräytti 22-tasoituksen.

Ajassa 53.30 Pikkuleijonat sai ilmaisen maalipaikan, kun Ruotsin maalivahti seikkaili päädyssä.

Kolmanen erän loppua kohti Pikkuleijonat pääsi peliin mukaan. Toiseksi viimeisellä minuutilla Ruotsi painoi pelin Suomen päätyyn.  60 minuuutin pelin jälkeen tilanne oli kuitenkin 22, ja seurasi jatkoerä.
Kolmannessa erässä Suomi vei laukaukset 76, mutta Ruotsi teki tasoitusmaalin kolmen Pikkuleijonille tuomitun jäähyn tuloksena.

Juuse Saros torjui varsinaisella peliajalla 32 laukausta ja Ruotsin Oscar Dansk 23 laukausta.

Jatkoerä
Jatkoerä pelataan neljällä neljää vastaan. Jatkoerä alkoi tasaisissa merkeissä. Ruotsi painoi ajoittain pelin Suomen päätyyn, mutta Pikkuleijonat lähti vastaavasti ripeästi vastahyökkäyksiin.
Viiden minuutin pelin jälkeen Ruotsi sai hyvän myllytyksen Suomen päätyyn. Ruotsi pyöritti peliä kuin ylivoimalla, mutta Juuse Saros piti Pikkuleijonat pelissä torjunnoillaan.
Seitsemän minuutin pelin jälkeen Teuvo Teräväinen järjesti loistopaikan. Rasmus Ristolainen pääsi lusikoimaan kiekkoa vapaasti maalin edestä, mutta Oscar Dansk ja Ruotsin puolustus selvittivät tilanteen.

Kun jatkoerää oli pelattu vajaat kymmenen minuuttia, puolustaja Rasmus Ristolainen kurvaili maalin eteen, ja luritti kiekon Ruotsin maalivahdin Oscar Danskin suojusten välistä maaliin. Pikkuleijonat ovat maailmanmestareita!