Panda's Sport and Betting site!

Panda's Sport and Betting site!
Mukana vedonlyönnissä jo vuodesta 1993.

lauantai 5. huhtikuuta 2014

Valioliiga - Championship - Ligue 1

VEDONLYÖNTI
 
Tänään laitan pelejä matkaan jälleen kahdessa "hyökkäysaallossa". Ensimäisessä satsissa kokeilen Southamptonin yllätysvalmiutta Manchester Cityn vieraana. Tämän kohteen tilanteen etenemisen tai sen mukaan miten se päättyy teen päätöksen jatkosta. Peleissä on jännättävänä Englannin ja Ranskan jalkapalloilua. Kohteiden puinnissa jälleen mukana Urheilusanomien kommentteja omien arvailujen lisäksi.
 
Lauantain kohteet, merkit ja kommentit:

48:Manchester C – Southmapton (+1) 4,25
48: 2 Manchester C – Southmapton (+13,35
Valioliiga
City on neljä pistettä sarjaa johtavaa Liverpoolia jäljessä, mutta sillä on kaksi ottelua vähemmän pelattuna. Kahdella voitolla Manchester siis nousisi sarjan kärkeen. Southampton on jälleen piristynyt pienen lamavaiheen jälkeen. Kotijoukkue on ottelun suursuosikki, mutta uskon Southamptonin kykyyn harata vastaan. Haen tasoitusvetona vierasjoukkueen häviötä korkeintaan maalin erolla ja myös sitä että tasapeli tai Southamptonin voitto riittää kohteen osumiseen.

48: X Aston Villa – Fulham 3,45
48: 2 Aston Villa – Fulham 3,95
Valioliiga
Aston Villalla on alla 1–4-murskatappiot Manchester Unitedin vieraana ja Stoken isäntänä, eikä joukkueen puolustuspeli ole tällä hetkellä lainkaan uomissa. Villan puolustusnelikon sijoittuminen on huonoa ja pelaajat höntyilevät itsensä tilanteista pihalle pallonmenetysten jälkeen, minkä vuoksi vastustajat ovat saaneet vastahyökkäyksistään aivan liian helposti avopaikkoja. Paul Lambertin suojateille sopii parhaiten syvälle omalle alueelle vetäytyminen ja vastaiskuilla hyökkääminen, mutta heti kun Villa ottaa enemmän palloa haltuunsa ja avaa pakettiaan, tuhon ainekset ovat kasassa.
Villa koki torstaina kovan takaiskun, kun ykköshyökkääjä Christian Benteke loukkaantui harjoituksissa. Miehen sairasloman pituudeksi on arvioitu peräti puolta vuotta. Tärkeän laiturin Gabriel Agbonlahorin pelikunto on puolestaan kysymysmerkki.

Isäntien onneksi ero putoamisviivaan on kahdeksan pistettä ja sarjassa säilyminen näyttää heikosta vireestä huolimatta todennäköiseltä. Sarjajumbo Fulhamin tilanne on sen sijaan tukala, ja lontoolaiset kaipaavat kipeästi voittoja noustakseen säilymistaistelusta kuville. Viime kierroksella Fulham taisteli erinomaisesti kotonaan Evertonia vastaan ja pelasi kokonaisuutena parhaan pelinsä saksalaismanageri Felix Magathin alaisuudessa. Heikko viimeistely ja toisen puoliajan puolustuspään virheet maksoivat joukkueelle kuitenkin pisteet 1–3-tappion muodossa.

Kummankaan joukkueen vahvuudet eivät ole pelien kontrolloimisessa pallonhallinnan kautta, joten ottelusta saattaa tulla vauhdikas päästä päähän juoksukilpailu. Kotiedun turvin suosikkina peliin lähtevä Villa pääsee otteluun näillä näkymin parhaalla kokoonpanollaan, kun taas Fulhamin keskikentän avainpelaajan Scott Parkerin ja tammikuun hyökkääjähankinta Kostas Mitrogloun pelikunto on arvoitus. Jälkimmäinen ei tosin välttämättä mahdu avaukseen kunnossa ollessakaan, sillä Magath on luottanut mieluummin reserveistä nostettujen nuorten Cauley Woodrow’n ja Moussa Dembelen työmoraaliin yksinäisenä kärkimiehenä.

Fulhamin pakkovoiton tarve, Villan poissaolot sekä huono pelillinen ilme tarkoittavat, että Mökkiläisten 3,95 voittokerrointa voi kokeilla. Lisäksi laitan ainakin osiin rivejä kakkosen kaveriksi ristin.

52: 1 Cardiff C – Crystal P 2,35
Valioliiga

Putoamisviivan alla oleva Cardiff piti säilymishaaveensa elossa hakemalla viime kierroksella upean 3–3-tasapelin West Bromwichin vieraana. Walesilaiset nousivat pelissä ensin kahden maalin takaa 2–2-tasatilanteeseen, kunnes WBA teki 3–2-johtomaalin yliajan viimeisellä minuutilla. Tuomari antoi maalista vielä yhden minuutin lisäajan lisäaikaa, minkä aikana Albion hukkasi ensin neljällä yhtä vastaan vastaiskun, jonka jälkeen Cardiff teki pelin viimeisellä kosketuksella 3–3-tasoitusmaalin. Tapa, jolla tärkeä piste saavutettiin, tuo taatusti uskoa Ole Gunnar Solskjaerin suojateille tähän otteluun.

Myös vierailija Palacella tunnelmat ovat huipussaan, sillä viime kierroksella joukkue otti mestarikandidaatti Chelsean päänahan kotonaan Selhurst Parkilla. Piste-ero putoamisviivan alla olevaan Cardiffiin kasvoi viiteen pisteeseen, minkä lisäksi Palacella on pelattuna yksi ottelu isäntiä vähemmän. 

Ottelu on molemmille huipputärkeä taistelussa sarjassa säilymisestä, joten panosta ei puutu. Pelillisesti joukkueiden välillä ei ole ollut viime kierroksilla suurta tasoeroa, joten kotietu tekee Cardiffista ottelun hienoisen suosikin. Kummallakaan ei ole ottelun alla merkittäviä kokoonpanohuolia. Suuren panoksen myötä maalijuhlaa ottelusta tuskin muodostuu, vaikka Cardiffin peleissä Solskjaerin alaisuudessa on nähty keskimäärin yli 3,5 maalia ottelua kohti. Crystal Palace puolustaa Tony Pulisin oppien mukaisesti erittäin tiiviisti ja pyrkii ensisijaisesti tukahduttamaan vastustajan hyökkäyspelin. Samalla joukkueen oma hyökkäyspeli jää vaisuksi ja perustuu lähes täysin erikoistilanteisiin ja vastaiskuihin.

Pakkovoittoa hakeva Cardiff kelpaa tuolla 2,35 kertoimella vetoihin.

59: 1 Barnsley – Brighton 3,50
Championship
Barnsley on pistämässä putoamistaistelua jännäksi. Tykes otti viime viikolla kaksi merkittävää voittoa ja molemmat vielä vieraissa: ensin kaatui tiistaina Reading maalein 3-1 ja lauantaina otettiin elintärkeä voitto Yeovilista reippain 4-1 lukemin. Voitot ovat nostaneet Tykes-leirissä itseluottamuksen kattoon. Sarjapaikka on vielä mahdollisuus säilyttää. Helppoa se ei tosin tule olemaan. Voittoja tarvitaan.

Brightonin viime pelien heikko tuloskunto on tekemässä nousukarsintapaikan saavuttamisesta turhan vaikeaa. Erittäin huono uutinen on tärkeän laiturin Will Buckleyn loukkaantuminen. Mies oli sivussa tiistaina pelatusta ottelusta Blackburnin vieraana ja on mitä todennäköisimmin sivussa myös tästä Barnsley-ottelusta. Seagullsilla on muutenkin vajausta keskikentällä: tähtipelaaja Andrew Crofts on miehittänyt sairastupaa jo jonkun aikaa (kausi todennäköisesti paketissa), sivussa on myös Andrea Orlandi. Espanjalaispuolustaja Bruno Saltor kärsii pelikieltoa. Hyvä uutinen on, että koko kauden missanneet hyökkääjät Craig Mckail-Smith ja Will Hoskins ovat taas pelikunnossa. Ihmeitä ei miehiltä voi pitkän pelitauon jäljiltä kuitenkaan odottaa.

Brightonille lasketaan rasitusta tuosta viikolla pelatusta ottelusta (päättyi 3-3): viime aikoina ei turhia lepohetkiä ole ollut. Barnsley on saanut ladata akkujaan rauhassa koko viikon. Arvioin ottelun ennakkoasetelman tasaiseksi. Barnsleyn 3,50 voittokerroin on helppo pelivalinta.
 
78: X PSG – Reims (+2) 3,75
78: 2 PSG – Reims (+2) 2,05
Ligue 1
PSG pääsee otteluun sarjatilanteen kannalta rennosta lähtökohdasta, sillä viime kierroksen Nice-voiton ja Monacon Evian TG –tappion myötä ero sarjakakkoseen kasvoi 13 pisteeseen. Mestaruus on käytännössä ratkennut, minkä vuoksi PSG voi keskittyä täysin Mestarien liigan puolivälierään Chelseaa vastaan. Avausosa keskiviikkona Pariisissa päättyi 3–1, ja toinen osaottelu odottaa ensi viikon tiistaina Lontoossa. Valmentaja Laurent Blanc saattaa hyvinkin kierrättää ykkösmiehistöään Reimsiä vastaan. Varmuudella PSG:ltä puuttuvat pelikiellossa oleva keskikentän Marco Verratti, sekä keskiviikkona reitensä loukannut tähtihyökkääjä Zlatan Ibrahimovic.

Isännät lähtevät silti peliin suursuosikkeina, sillä PSG:n penkiltä löytyy Ligue 1 –tasolle erittäin kovia tekijöitä. Reimsilläkään ei ole loppukaudesta suurta panosta, joten vieraiden motivoituminen vaikeaan vieraspeliin voi olla vaikeaa. Reimsillä ei ole ottelussa hävittävää, ja se voisi iskeä rohkeasti isäntien kimppuun, mutta aikaisemmin tällä kaudella joukkue ei ole ollut parhaimmillaan kärkijoukkueiden vieraana isona altavastaajana. Usko ei ole tuntunut riittävän, ja pelaajat ovat sortuneet helppoihin virheisiin.

Vieraat pääsevät otteluun näillä näkymin parhaalla kokoonpanollaan, mutta tappion välttäminen Pariisissa olisi silti melkoinen yllätys.

Veikkaus tarjoaa kv. mittarillakin oikein kilpailukykyisen tarjouksen Reimsin kahden maalin tasoitukselle. Lisäksi laitan mukaan samaan kohteeseen ristin. Tämän jälkeen kohde pitää vielä vaikka PSG voittaa kahden maalin erolla.
 --------------------------------------------------------------------
Tämä päivän ensimmäinen hökötys sisältää neljä vapavalintaista järjestelmää - ja näihin panosta ladoin yhteensä 38 euroa.
 
Lauantai 5.4.2014 - PITKÄVEDOT
 
VapaavalintainenJ.(8)-1
 
VapaavalintainenJ.(2)-2
 
VapaavalintainenJ.(2)-3
 
VapaavalintainenJ.(2)-4


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti