Panda's Sport and Betting site!

Panda's Sport and Betting site!
Mukana vedonlyönnissä jo vuodesta 1993.

perjantai 18. huhtikuuta 2014

La Liga _ Veikkausliiga _ Valioliiga

VEDONLYÖNTI
 
Kahtena edellisenä päivänä kumpikin SM-liiga finaalien pelihaku on osunut varmistavaan lappuun. Tappiota ei siis ole tullut, mutta eipä juuri voittoakaan.
Tänään kokeilen onneani Urheilusanomien nettisivulta löytyneillä ideoilla. Kommentit ja ideat ovat Norwich-Liverpool peliä lukuunottamatta otettu siis härskisti US:n sivulta.
 
Kohteista muut paitsi Espanjan ottelu pelataan huomenna lauantaina.
  
Pelikohteet, merkit ja kommentit:

Perjantai

62: 2 Atletico Madrid – Elche (+2) 2,20
La Liga

Atletico on erittäin lähellä mestaruutta, kun se onnistui kaatamaan sunnuntaina paikallispelissä Getafen. Tuota ennen Barcelona oli hävinnyt Granadalle vieraissa. Atletico meinasi maksaa Getafe-voitosta kovan hinnan, kun Diego Costa loukkasi polvensa maalintekotilanteesta. Rajun näköisestä tilanteesta selvittiin kuitenkin alustavan tuomion mukaan pintahaavalla. Atleticon kurinalainen pelaaminen on riittänyt pitkälle, mutta pahojakin pelejä on vielä loppukaudella Atletilla jäljellä. Tästä ottelusta on ilman muuta budjetoitu kolme pistettä, vaikka ensi tiistaina onkin luvassa huipputärkeä Mestarien liigan Chelsea -ottelu, joka saattaa vaikeuttaa keskittymistä. Luova Arda Turan lienee yhä sivussa.

Elche oli Valencian vieraana epäonninen sunnuntaina. Pelillisesti tasapäisestä ottelusta ei saatu naarattua pisteitä, vaan rankkarin tuhrimisen jälkeen tuloksena oli niukka tappio. Pelillisesti vierailu Mestallalla oli kuitenkin oikein mainio eikä voida sanoa, että Valencia olisi ollut joukkueista parempi. Tähän otteluun Elchellä on puolustuspään huolia, kun vasemman pakin tontille ei välttämättä löydy laatumiestä, ellei Edu Albacar kerkeä kuntoutua. Vasemmalla viime aikoina puolustaneella Domingo Cismalla on korttitili täynnä. Lisäksi toppari Alberto Botia loukkaantui Valenciassa.

Atletico on kotonaan suursuosikki. Maalimäärällisesti ottelu ei vaikuta kovinkaan runsasmaaliselta, vaikka hyvänä päivänään Atletico voisikin painaa useammankin häkin. Elcheä voi tasoituksilla kokeilla ihan kevein mielin. Vihjeeksi nostettu Elche +2:han kestää Atleticon maalin voitonkin.

Lauantai

96: 1 FC Honka – MYPA 2,25
 Veikkausliiga
Honka kävi voittamassa TPS:n vieraissa 1-0 oltuaan alivoimalla lähes koko toisen puoliajan. Nyt joukkueen esitys puolustussuuntaan oli huomattavasti parempi kuin viikkoa aiemmin, tosin vastuskaan ei ollut mikään kummoinen mittari. Honka pystyi pitämään pelin kontrollissa ja voitti ansaitusti. Viikolla cupissa kakkosmiehistöllä pelannut Honka hävisi KuPSille hieman sekavan esityksen jälkeen 0-3. Hongalla oli pelissä hyviäkin jaksoja, mutta puolustus torkahti useampaan otteeseen ensimmäisen jakson lopulla, minkä seurauksena KuPS paineli menojaan. Kevin Mombilo on sivussa, toppari Sauli Väisäsen pelaaminen on epävarmaa.

MYPA pelasi Lahden kanssa 1-1 tasapelin oltuaan erityisesti ensimmäisellä jaksolla selvästi parempi joukkue. Viikolla sen sijaan tuli kuokkaan Interiltä cupissa 0-3 lukemin vieraskentällä, tosin tässä Antti Muurinen harrasti kierrätystä siinä missä Inter pelasi parhaimmilla. Kaiken kaikkiaan MYPAn alakerta ei ole vakuuttanut varsinaisesti, mutta Jere Pyhäranta toi enemmän rauhallisuutta maalille Iiskolan sijaan. Tuomas Aho saattaa palata tositoimiin, mikä olisi vallan positiivinen asia.

Honka pääsee ensimmäistä kertaa kotinurmelle. Joukkue oli jo aiemmassa kohtaamisessa vieraissa aavistuksen parempi, joten ennakkosuosikin asema on nyt selvä. Cupin matsiin ei pidä tuijottaa nyt liikaa. MYPAlle olisi todella tärkeää saada liideri Aho takaisin tositoimiin, sillä ilman häntä puolustus joutuu taas kovaan testiin. Saapa nähdä pystyvätkö mylsäläiset vieläkään petraamaan omaa erikoistilannepuolustamistaan, joka on vuotanut kuin seula. Honka vie pelin kerran kahdesta. Hongan voitoista tarjolla oleva 2,25 kerroin on ilman muuta pelikohde.

101: 2 IFK Mariehamn – RoPS 4,55

Veikkausliiga
IFKM voitti Vepsun viime hetken maalilla 1-0. Maalissa oli onnekkuuttakin mukana, eikä tasapeli olisi ollut vääryys. Viikon cup-pelissä Kakkosen FC Hämeenlinna kaatui vieraissa vaikeuksien jälkeen 4-2. Erityisesti maalivahti Virtasen töpeksintä meinasi maksaa saarilaisille kalliisti. IFK:n hyökkäys- ja erikoistilannepelaaminen on Forsellin johdolla vaarallista, mutta puolustuslinja on osoittanut myös huteruuden merkkejä. Josef Ibrahim on isänniltä sivussa, kuten edelleen Dever Orgill.

RoPS jakoi kotonaan pisteet SJK:n kanssa. Avausjaksolla vieraat olivat parempia, mutta RoPS onnistui maalinteossa. Tauon jälkeen pelin kuva muuttui päälaelleen – RoPS painosti, mutta lopulta SJK tasoitti. Cupissa RoPS kävi häviämässä HJK:lle 0-2 kahdella aikaisella maalilla. Toppari Alison lienee tästä edelleen sivussa, mikä on miinus. Janne Sakselan koko kausi meni pilalle polvivamman vuoksi.

IFK on tässä pelissä selvähkö suosikki, vaikkakin RoPS ei ole missään nimessä niin heikko kuin mitä alkukauden puhtaat tulokset väittävät. Isännät varioivat hyökkäyksiään ja ovat vaarallisia niin kontrissa, pitkissä hyökkäyksissä kuin erikoistilanteissa. RoPS tulee peliin varmasti melko puolustusvoittoisella taktiikalla, mutta pyrkii myös painostamaan IFK:n alakertaa aikaiset riistot mielessään. En usko, että tämä on kovinkaan undermainen peli. Tosin erityisesti RoPSin maalinteko on tökkinyt, joten kyse on enemmänkin saako RoPS muunnettua laatutonttinsa maaleiksi asti. RoPS:n yllätystä voi pikkurahalla kokeilla.

95: 2 Tottenham – Fulham 7,00

Valioliiga
Tottenham tulee peliin hyvällä fiiliksellä noustuaan viikko sitten WBA:n vieraana kolmen maalin takaa ansaitusti tasoihin. Spursin esitys puolustuspäässä ei kuitenkaan vakuuttanut, ja Albion pääsi iskemään maalinsa aivan liian helposti. Loukkaantuneiden Kyle Walkerin, Jan Vertonghenin ja Michael Dawsonin poissaolot näkyivät, eikä kolmikosta välttämättä kukaan palaa kokoonpanoon vielä tähän otteluun.

Vierailija Fulhamilla on niin ikään hyvä taisteluhenki päällä, sillä alla on elintärkeät voitot Norwichista ja Aston Villasta. Viime kierroksella Norwichin isäntänä joukkueen peliesitys ei kuitenkaan vakuuttanut, ja manageri Felix Magath myönsi 1–0-voiton olleen onnekas.

Spurs lähtee Lontoon paikallispeliin selvänä suosikkina, mutta tiukasti putoamista vastaan taisteleva Fulham ei varmasti taivu helpolla. Vieraiden pelintekijä Lewis Holtby on edustuskelvoton omistajaseuraansa vastaan, mutta muuten Magath saa jalkeille liki parhaan miehistönsä. Spursilta puuttunevat puolustuspään kolmikon Walkerin, Vertonghenin ja Dawsonin lisäksi hyökkääjä Roberto Soldado sekä keskikentän kaksikko Moussa Dembele ja Sandro. Varmuudella sivussa jatkavat pitkäaikaispotilaat Erik Lamela ja Etienne Capoue. Lantti Fulhamin voiton jättikertoimelle.

111: 2 Chelsea – Sunderland 18,50

 Valioliiga
Chelsea piti mestaruushaaveensa elossa hakemalla viikko sitten Swanseasta 1–0-vierasvoiton. Jose Mourinhon suojatit saivat pelata ottelusta yli kaksi kolmasosaa ylivoimalla, ja voitto oli lopulta pelitapahtumien valossa täysin ansaittu. Ykköstähti Eden Hazard oli loukkaantumisen takia sivussa, mutta se ei pelin tasossa juuri näkynyt.

Tähän otteluun isännät lähtevät jättisuosikkeina, sillä tasoero joukkueiden välillä on valtava, ja Chelsealla on lisäksi puolellaan lepoetu Sunderlandin pelattua rästipelin Manchester Cityn vieraana keskiviikkona. Sunderland taisteli Etihadilla upean 2-2 tasapelin ja taisi eliminoida Cityn mestaruushaaveet. Sinisten manageri Mourinho joutuu kuitenkin miettimään tarkasti kokoonpanovalintojaan, sillä ensi viikolla edessä on Mestarien liigan välieräavaus Atletico Madridia vastaan. Runkomiehistä keskikentän Nemanja Matic ja hyvävireinen laituri Mohamed Salah ovat Mestarien liigassa edustuskelvottomia, joten kaksikko on erittäin todennäköisesti kehissä Sunderlandia vastaan. Sen sijaan loukkaantunutta Hazardia Mourinho todennäköisesti säästelee Atletico-otteluun.

Sunderlandilla ei ole merkittäviä kokoonpanohuolia. Sarjajumbo Black Catsien pistetarve on akuutti ja itseluottamus on takuulla tapissa hienon City-matsin jäljiltä. Tästä huolimatta tulee maalinteko olemaan Stamford Bridgellä paljon vaikeampaa kuin viikkopelissä Manchesterissä. Lantti Sunderlandin voiton jättikertoimelle.

112: 1 Norwich – Liverpool 6,90
Valioliiga
Liverpool on kiinni Valioliigan mestaruudessa, eikä ole suostunut kompuroimaan matkalla tavoitteeseen. Norwich tarvitsee vielä pisteitä varmistaakseen säilymisen Valioliigassa. Lyhyestä virsi kaunis - eli kokeilen kotijoukkueen hyväkertoimista voittoa, ja täten Liverpoolin tilastotappion tulemista tähän sille hankalaan vaiheeseen.
-----------------------------------------------------------

Näistä mielenkiintoisista ja osaksi vaikeista ideoista teen viisi tuplaa. Panosta niihin menee yhteensä 32 euroa.
 
Perjantai 18.4.2014 - PITKÄVEDOT
 
Tupla-1
 
Tupla-2
 
Tupla-3
 
Tupla-4
 
Tupla-5
 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti