Panda's Sport and Betting site!

Panda's Sport and Betting site!
Mukana vedonlyönnissä jo vuodesta 1993.

keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

FIFA WORLD CUP 2014 - Brazil

      
 VEDONLYÖNTI
 
Eilen työt ja muu puuhastelu aiheuttivat sen, että ensimmäistä kertaa vetopäivä  Brasilian MM-kisojen parissa jäi väliin.
 
Nyt yritän paikata tapahtuneen parilla "vekkulilla peli-idealla". Supermonivedossa haen kaikissa neljässä ottelussa pienen marginaalien tuloksia. Maalijuhlia en siis odota suursuosikeiltakaan. Pitkävedossa sen sijaan kuningasideana on suosikkien voitot. Toisella lapulla haen sitten näille suosikeille ristivarmistuksia. Ainut jalka johon luotan on Ranska - oletukseni on, että ranskalaisten jalka pysyy kaasulla.

Merkit ja maalimäärien arvioinnit riveissä ovat jälleen omaa tuotantoa, mutta kommentit olen lainannut Urheilusanomista.

Keskiviikon moni- ja pitkävetokohteet:

Pitkävetokohde 868: Bosnia & Herzegovina – Iran 1X <2,08><3,20>
Supermonivetokohde 1: Bosnia & Herzegovina – Iran 0,1,2-0,1
Lohko F

MM-debytantti Bosnia ja Herzegovina on ulkona jatkopeleistä hävittyään sekä Argentiinalle että Nigerialle. Iran elättelee puolestaan vielä haaveita jatkopeleistä, mutta ne edellyttävät voiton lisäksi Nigerian tappiota Argentiinalle. Kokeneen valmentajavelhon Carlos Queirozin luotsaama Iran on pelannut erittäin puolustusvoittoista peliä kahdessa ensimmäisessä pelissään, ja onkin pieni kysymysmerkki, miten joukkueelta sujuu aktiivisempi hyökkäyspeli.

Vaikka motivaatioetu on selvästi Iranin puolella, lähtee Bosnia ja Herzegovina otteluun laadukkaamman materiaalinsa turvin suosikkina. Nuoren valtion MM-ensikertalaisilla riittänee ylpeyttä pelata tosissaan pisteistä, ja valmentaja Safet Susic voi lähteä hakemaan voittoa rohkeasti karsinnoista tutulla 4–4–2-systeemillä. Hyökkäysvoittoinen taktiikka tuotti karsinnoissa kolme maalia ottelua kohti, mutta kahteen ensimmäiseen MM-otteluun Susic valitsi varovaisemman 4–2–3–1-järjestelmän.

Iran joutuu jossain vaiheessa ottelua avaamaan sumppupuolustustaan ja nostamaan pelaajia ylös, mikä avaa Bosnialle maalipaikkoja. Lähtökohdiltaan ottelu on selvästi runsasmaalisempi kuin mitä Iranilta on toistaiseksi näissä kisoissa nähty.

Pitkävetokohde 892: Nigeria – Argentiina X2 <3,65><1,45>
Supermonivetokohde 2: Nigeria – Argentiina 0,1-1,2
Lohko F

Nigeria ei ole päästänyt turnauksessa vielä maaliakaan ja on tiukasti kiinni jatkopaikassa. Hallitsevalle Afrikan mestarille riittää Argentiinaa vastaan pistekin pitämään ainoan uhkaajan Iranin takana. Toisaalta sitäkään ei tarvita, mikäli Iran ei onnistu voittamaan samaan aikaan pelattavassa ottelussa Bosnia ja Herzegovinaa.

Argentiina on puolestaan varmistanut paikkansa 16 parhaan joukossa, ja tasapelikin riittää sille lohkovoittoon. E-lohkon voittaa mitä ilmeisimmin todella vakuuttavasti kisoissa esiintynyt Ranska, joten Argentiina pyrkii taatusti välttämään Les Bleusin kohtaamisen heti ensimmäisellä pudotuspelikierroksella.

Nigeria lähtee todennäköisesti hakemaan tästä ottelusta ensisijaisesti tasapeliä ja antaa otteen Argentiinalle samaan tapaan kuin Iran ja Bosnia ja Herzegovina tekivät kahdella ensimmäisellä kierroksella. Argentiinalla oli molemmissa otteluissa vaikeuksia murtaa vastustajan sumppupuolustusta, ja se tarvitsi voittoihin Lionel Messin huikeat yksilösuoritukset. Valmentaja Alejandro Sabellan puolustusvoittoiseen pelifilosofiaan nojaten Argentiinan peli on näyttänyt vähän siltä kuin joukkueella olisi käsijarru päällä. Varman päälle pelaaminen saattaa jatkua Nigeriaa vastaan, kun panoksena on tärkeä lohkovoitto. Argentiina on suursuosikki, mutta saattaa hyytyä jälleen vähämaaliseen tulokseen. Tasapeli ei olisi jättiyllätys, vaikka mitään sopupeliä ei olekaan luvassa.  

Pitkävetokohde 815: Ecuador – Ranska 2 <1,70>
Supermonivetokohde 3: Ecuador – Ranska 0,1-1,2
Lohko E

Ecuador avasi pistetilinsä 2–1-voitolla Hondurasista, muttei esittänyt ottelussa ihmeitä. Voittomaalinsa joukkue teki kulmapotkusta reilun tunnin kohdalla. Ecuador on kiinni jatkopaikassa ennen päätöskierrosta Sveitsiä paremman maalieron turvin, mutta paikka 16 parhaan joukossa edellyttää todennäköisesti pisteille venymistä Ranskaa vastaan, sillä Sveitsi kohtaa samaan aikaan heikon Hondurasin.

Ranska ei ole varmistanut teoreettisesti vielä jatkopaikkaansa kahdesta voitosta huolimatta, mutta käytännössä Les Bleus voi olla varma paikastaan 16 parhaan joukossa. Tappiokin Ecuadoria vastaan pitää joukkueen todennäköisesti lohkon kärkipaikalla suvereenin maalieron takia. Valmentaja Didier Deschamps saattaakin hieman kierrättää kokoonpanoaan, mutta taso ei tule merkittävästi putoamaan – kiitos laadukkaan ja laajan materiaalin. Varmuudella Ranskalta puuttuu pelintekijä Yohan Cabaye, joka on pelikiellossa.

Vaikka motivaatioetu on hienoisesti Ecuadorilla, lähtee Ranska otteluun selvänä suosikkina. Sen peli on toiminut kahdessa ensimmäisessä ottelussa niin hyvin, että Deschamps tuskin haluaa sekoittaa pakkaa merkittävästi ennen pudotuspelien alkua.

Pitkävetokohde 839: Honduras – Sveitsi X2 <4,40><1,34>
Supermonivetokohde 3: Honduras – Sveitsi 0,1-1,2
Lohko E

Hondurasilla on kahdesta tappiosta huolimatta ohuet mahdollisuudet jatkoon, mutta ne edellyttävät vähintään kahden maalin voittoa Sveitsistä. Lisäksi Ecuadorin pitää hävitä samaan aikaan pelattavassa ottelussa lohkokärki Ranskalle. Sveitsin tilanne on hieman Hondurasia parempi, mutta sen maaliero on tasapisteissä olevaa Ecuadoria huonompi, joten Sveitsikin saattaa tarvita ottelusta runsasmaalisen voiton edetäkseen jatkoon. Puolustuspelin juhlaa ei pitäisi siis olla luvassa.

Honduras oli erittäin passiivinen avauspelissään Ranskaa vastaan, mutta viimeksi 1–2-tappiossa Ecuadoria vastaan siltä nähtiin jo paljon aktiivisempaa peliä. Yhtenevää molemmille otteluille on ollut aggressiivisuus, joten Sveitsikin saa tuta ottelussa Hondurasin kovat otteet.

Sveitsi kaatoi kisa-avauksessaan viime hetken maalilla Ecuadorin, mutta romahti totaalisesti viime pelissään Ranskaa vastaan. Tärkeä toppari Steve von Bergen loukkaantui jo ottelun alussa, eikä vaihdosta sisään tulleesta Philippe Senderosista ollut hänen todelliseksi korvaajaksi. Von Bergen on sivussa myös tästä ottelusta silmäkuopan murtuman takia, joten Sveitsin puolustuslinja ei herätä luottamusta.
----------------------------------------------------

Matkaan laitoin pitkävetoon kvartetin ja vapaavalintaisen järjestelmän. Monivetoon lähti jännitettäväksi 384 rivin järjestelmä. Luotto menestykseen on sen verran kova, että panosta ladoin riveihin yhteensä 79,20 euroa.

Keskiviikko 25.6.2014 - PITKÄVEDOT JA SUPERMONIVETO 5 
 
Kvartetti

VapaavalintainenJ.(8)
 
 SupermonivetoJ.(384)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti