Panda's Sport and Betting site!

Panda's Sport and Betting site!
Mukana vedonlyönnissä jo vuodesta 1993.

lauantai 8. elokuuta 2015

Valioliiga & Championship & Ligue 1

VEDONLYÖNTI
 
Eilen tuli pitkästä aikaa lunastuspäivä kun futisvakiossa oli 2 x kymmenen sekä minivakio oikein. Aaltoja en kumminkaan rupea tekemään, sillä nettovoitto jäi vaivaiseen 23,50 euroon.
 
Haen tänään parempaa nousua Urheilusanomien vinkeillä. Luotetaan tilastolliseen tilanteeseen nimimerkillä: "joskushan sen on onnistuttava?". Kohteet ovat englantilaista ja ranskalaista futista.
 
Päivän pelikohteet:
 
251: 2 Brentford - Ipswich 3,65
Championship
Brentford pelasi nousijajoukkueena viimeksi ilmiömäisen kauden ja selvisi aina nousukarsintoihin asti. Loistavasta suorituksesta huolimatta sai manageri Mark Warburton lähteä. Uusi luotsi on hollantilainen tuntematon suuruus Marinus Dijkhuizen. Pelaajapuolellakin on tapahtunut. Menetyksiä ovat keskikenttäkaksikko Jonathan Douglas ja Stuart Dallas. Tulopuolen mielenkiintoisimmat nimet ovat suurten odotusten keskikenttäpelaaja Josh McEachran ja seuran ennätysostos Twentestä haalittu norjalaispuolustaja Andreas Bjelland. Tuorein tieto kertoo, että Hull olisi tehnyt liki kymmenen miljoonan tarjouksen Moses Odubajosta ja Andre Graystä. Brentfordin lopullinen koostumus on siis vielä hämärän peitossa, mutta en jaksa millään uskoa viime kauden suorituksen uusimiseen. Takapakkia tulee.

Legendaarinen manageri Mick McCarthy vain tekee näissä rajallisten lahjojen seuroissa loistavaa duunia. Mies luotsasi keskinkertaisen joukkueen viime kaudella nousukarsintoihin asti. Ipswich myi päälle yhdellätoista miljoonalla eurolla puolustajalahjakkuuden Tyrone Mingsin Bournemouthiin. McCarthy on käyttänyt rahoja ihan kelpo hankintoihin ja varmasti laatumiehiä on tulossa vielä lisää. Traktoripojilla on edellytykset kamppailla nousupaikoista.

Arvostan Ipswichin nipuista kovemmaksi ja Brentford saa vain niukan suosikkiaseman. Ipswichin voittokerroin 3,65 kelpaa vetoihin.
 
260: 2 Hull - Huddersfield (+1) 2,00
Championship
Valioliigasta pudonnut Hull on menettänyt nipun avainpelaajia. Tulopuolella on pitänyt hiljaista. Manageri Steve Bruce on pyytänyt seurapomoilta varoja hankintoihin. Nähtäväksi jää saako Bruce kuinka vahvistettua joukkuettaan. Nykyjengillä saattavat nousupelit jäädä tuleviin kausiin.

Huddersfieldin resurssit ovat hyvin rajalliset. Seura ei siirtomarkkinoilla riehu. Manageri Chris Powellin ykköstehtävä on viime kauden tapaan luovia Terrierit putoamiskarikoista kuiville. Putoaminen ei yllättäisi.

Tasoero on selkeä Hullin eduksi, mutta uusiutunut kokoonpano ja avausotteluiden yllätyksellisyys saattavat hyvinkin tehdä tepposet. Noh, on Hull selvähkö suosikki. Bookkeri vain on arvioinut Hullin hieman liian suureen suosikkiasemaan. Pelataan minipanoksella Huddersfieldin venymistä.
 
480: 2 Bournemouth – Aston Villa 3,90
Valioliiga
Iloisen hyökkäyspelin Bournemouth voitti viime kaudella Championshipin. Manageri Eddie Howe on viime päivinä vahvistanut hyökkäyskalustoaan St-Etiennessä viime kaudella 17 maalia latoneella Max Gradelilla sekä Middlesbroughissa pelanneella Lee Tomlinilla. Hyökkäysvoittoisesta pelityylistä tuskin tingitään, mutta Valioliigassa vastus on monta luokkaa kovempi. Intoa riittää, mutta sarjapaikan säilyttäminen olisi hieno saavutus. Avaustason pelaajista on Arterin, Kermorgrantin ja Atsun kohdalla pieni epävarmuus pelikunnosta. Toki uudet hankinnat paikkaavat helposti mahdollisia poissaoloja.

Villasta ovat häipyneet ehdottomat avainpelaajat Christian Benteke, Fabian Delph ja Ron Vlaar. Myyntituotoilla on saatu tehtyä ihan mielenkiintoisia hankintoja. Mielenkiintoisin nimi on Lillestä tullut keskikentän Idrissa Gueye, mies omaa tähtipotentiaalia. Toki manageri Tim Sherwoodilla on tiukka paikka saada uudet avainpelaajat sovitettua joukkuekemiaan. Villan todennäköinen paikka tulee olemaan alemmassa kastissa. 

Bournemouth on varmasti supersyttynyt historialliseen ensimmäiseen Valioliigan kotiotteluunsa – lataus voi mennä ylikin. Villaa ei sovi muutoksista huolimatta väheksyä ja kertoimien puolesta on vierasvoitto pikkunätti vetoidea.
 
491: 2 Leicester – Sunderland 3,95
Valioliiga
Leicesterin manageri Nigel Pearson joutui eroamaan kesällä. Tilalle on palkattu ”ei niin vakuuttava” Claudio Ranieri. Italialaisen filosofia on puolustusvoittoinen ja siihen suuntaan Kettuja varmasti viedään. Pelaajisto on Pearsonin näköinen ja Ranierin tyyliin sopeutuminen ottanee aikansa.  Muutama täsmävahvistus on hankittu, mutta kaudesta voi tulla hyvinkin takkuinen – putoamistaistelu.

Sunderlandin suurin ongelma on tulivoiman puute. Manageri Dick Advocaat on saanut rahaa ostoja varten. Kesän ykköshankinta on ollut Kiovan Dinamosta tullut hyökkääjä Jeremain Lens – kuka? Sunderlandin resurssit ovat sitä luokkaa, että sarjapaikan pitäisi säilyä.

Ranierin puolustusinto ja Sunderlandin kyvyttömyys maalipaikkojen suhteen tarkoittanevat vähämaalista kamppailua. Suurta suosikkia ei tämä ennakkoasetelma tunnusta. Marginaalisen panoksen saa Sunderlandin liki neljän voittokerroin.
 
638: 2 Marseille - Caen ( +1 ) 2,35
Ligue 1
Pitkään viime kaudella jopa mestaruudesta taistellut Marseille ei yltänyt lopulta edes Mestarien liigan karsintoihin, mikä on maksanut sille kesän siirtomarkkinoilla valtavasti. Se on heikentynyt koko sarjan joukkueista eniten, kun avainpelaajista Andre Ayew, Dimitri Payet, Andre-Pierre Gignac ja Giannelli Imbula vaihtoivat maisemaa, kuten myös runkopuolustajat Jeremy Morel ja Rod Fanni. Kaiken lisäksi Ayew ja Gignac pääsivät lähtemään ilman siirtokorvausta sopimuksen päätyttyä. Yhteensä OM menetti viime kauden tehoistaan hurjat 43 maalia + 26 maalisyöttöä. Hyvä uutinen oli kuitenkin Marcelo Bielsan jatkaminen penkin päässä, vaikka chileläinen empikin jatkoaan varsin pitkään. Tulopuolella Marseille on hankkinut ennen kaikkea tulevaisuuden lupauksia (Sarr, Nkoudou, Rekik), joista ei vielä ole korvaamaan lähtijöitä. Suurin nimi on kuitenkin Arsenalissa ilman sopimusta jäänyt Abou Diaby, jolla olisi potentiaalia sarjan tähdistöön, mutta loukkaantumisten takia vain yhden sarjaottelun kahden viime kauden aikana pelanneen ex-maajoukkuepelaajan varaan ei voida laskea mitään.

Myös Caenin materiaali on kokenut hienoisia muutoksia etenkin keskikentällä ja hyökkäyspäässä. Korvaajien taso on pitkälti samaa tasoa lähtijöiden kanssa lukuun ottamatta alkuviikosta Leicesteriin siirtynyttä Ngolo Kantea, joka voitti koko sarjan taklaustilaston viime kaudella ja oli ehdottomasti yksi sarjanousijan kantavia voimia. Kanten lähdöstä huolimatta Caenin taso riittää kuitenkin helposti sarjapaikan uusimiseen.

Viime kauden kohtaamisessa Stade Velodromella Caen haki upean 3–2-vierasvoiton huippuviihdyttävien tapahtumien jälkeen. Myös tästä kohtaamisesta on odotettavissa erittäin vauhdikasta. Marseille ei etenkään kotiyleisönsä edessä pahemmin peruuttele ja Caenin vaarallisuus perustuu ennen kaikkea teräviin vastaiskuihin, joista se teki viime kaudella koko sarjan kolmanneksi eniten osumia. Kun isäntien puolustuksen ehdoton liideri Nicolas N’Koulou on lisäksi pelikiellossa, olisi jääminen alle kolmen maalin yllätys.

Caenin menestysten kertoimet houkuttelevat pelaamaan. Ostetaan Caen (+1) 2,35 tarjouksella.
 
*************************************
Näillä aineksilla tein kvintetin sekä kvartetti- ja triojärjestelmän. Panosta näihin upposi yhteensä 50 euroa.  
 
Lauantai 8.8.2015 - PITKÄVEDOT
 
 
Kvintetti
Kerroin 264,27; Panos 10€

KvartettiJ.(5)
Kertoimet 66,90-132,13; panos 2€/rivi=10€
 
TrioJ.(10)
Kertoimet 17,15-56,22; panos 3€/rivi=30€



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti