Panda's Sport and Betting site!

Panda's Sport and Betting site!
Mukana vedonlyönnissä jo vuodesta 1993.

perjantai 4. heinäkuuta 2014

FIFA WORLD CUP 2014 - Brazil

          
 VEDONLYÖNTI
 
Reilusti voitollisen kesäkuun jälkeen heinäkuun alun kaksi ensimmäistä vedonlyönnin sommitelmaa ovat olleet varsinaista tervanjuontia. Nyt haen muutosta tilanteeseen MM-kisojen puolivälieräotteluista. Lapuilla on mukana kaikki neljä kohdetta. Pelimuotoina ovat pitkä- ja supermoniveto. Kommentit ovat jälleen pandamaisen laiskuuden vallassa otettu suoraan Urheilusanomien nettisivulta.
 
Perjantain riveissä olevat MM-puolivälierät - Pitkäveto - Supermoniveto 3

912: 1 Ranska – Saksa 3,35
912: X Ranska – Saksa 3,20
1: Ranska – Saksa 1,2 - 1,2
Ranska eteni jatkoon vahvan esityksen jälkeen, kun Nigeria kaatui 2-0. Maalit tulivat toki pelin loppuun, mutta paremmasta joukkueesta ei lopulta ollut kovin suurta epäselvyyttä. Les Bleus on yhtenäinen nippu, minkä keskikentän tähtenä loistava Pogba on tässä paljon vartijana. Dechampsin pitäisi lyödä myös Griezmann takaisin avaukseen, jotta laidalta saataisiin kunnon haastoja. Yhtä kaikki, Ranska ei vielä ole joutunut äärimmäiseen testiin, sillä let’s face it - lohko oli helppo, eikä Nigeriakaan ollut vielä kummoinen vastus.

Saksa on edennyt melko tasapainoisilla esityksillä jatkoon, mutta oli ajoittain suurissa vaikeuksissa Algeriaa vastaan. Puolivälieräpaikka varmistui vasta jatkoajan jälkeen 2-1 lukemin. Philip Lahm on istutettu keskikentän pohjalle, missä hän ei missään nimessä pysty suojaamaan puolustuslinjaa tarvittavalla tavalla, mikä on osittain johtanut siihen, että Saksan alakerta on ollut ajoittain helisemässä. Nopeahan se ei missään nimessä ole. Lahm siirtyi Mustafin loukkaantumisen vuoksi oikeaksi laitapakiksi, paremmalle paikalleen ja kas, tulosta tuli - Löwin pitäisi ehdottomasti jatkaa tällä ryhmityksellä.

Eeppinen taistelu on kyseessä, kun nämä maat kohtaavat. Maiden välinen historia tunnetaan, eikä tätä halua kumpikaan hävitä sitten missään nimessä. Saksa on isoveljen asemassa ja varmastikin pieni henkinen etu Die Mannschaftilla on. Pieni rasitusetu on sen sijaan Ranskalla, mutta materiaaliltaan Saksaa on pidettävä parempana. Saksan on kuitenkin otettava pallonhallinta ja voitettava keskikenttä, sillä aaltoilevassa ja korkeatempoisessa pelissä Ranska on vahvempi. Ottelusta saattaa tulla perus MM-puolivälierää jopa viihdyttävämpi.

825: X Brasilia – Kolumbia 3,40
825: 2 Brasilia – Kolumbia 4,50
2: Brasilia – Kolumbia 1,2 - 1,2
Kisaisännät etenivät jatkoon Chileä vastaan vasta pilkuilla, eikä kovin kaukana ollut, että brassit lähteneet lauluun jo jatkoajan jälkeen. Peli ei edelleenkään vakuuta. Ehkä suurin uhka on kuitenkin Scolarin itsepäinen käytännössä saman avauksen peluuttaminen – väsymys painaa väistämättä. Luiz Gustavo on kaiken lisäksi pelikiellossa – tästä selvä miinus. Brasilian puolustuspeli on ollut onnistunutta tähän mennessä, mutta nyt vastassa on kisojen toistaiseksi kuumin hyökkäys.

Kolumbia pyöritteli James Rodriguezin johdolla tyylikkään ja ansaitun 2-0 voiton Uruguaysta erittäin tasapainoisen esityksen jälkeen. Kolumbian puolustus tiputtaa paineen alla todella alas ja antaa vastustajan kokeilla kaukokudeilla. Tähän mennessä peräpää on tilkitty erinomaisesti, ja Ospina on ollut maalillaan varma. Samaan aikaan hyökkäyspäässä kombinaatiot ovat olleet mitä moninaisempia. Kolumbia on todella arvaamaton, ja omasta mielestäni tähän mennessä kisojen tasapainoisin joukkue.

Brasilia ei todellakaan pääse helpolla tästä pelistä. Ilman Gustavoa joukkue on alaspäin haavoittuvaisempi, ja Neymarinkin pelikunto ratkeaa vasta aivan pelin alla. Brassien hyökkäyspelaaminen on levännyt todella rajusti Neymarin yksilösuoritusten varassa. Myös Frediä uhkaa vielä pelikielto (tuskin toteutuu koska FIFA), sillä hän oli mukana kahakassa, mikä käytiin Chile-ottelun jälkeen. Kolumbialla on ”nyt jos koskaan” tilaisuus, sillä tätä haavoittuvaisempana Brasiliaa tuskin pääsee ikinä kohtaamaan. Jos joukkue uskaltaa haastaa isännät, kuten muutkin vastustajansa tähän asti, haistan yllätyksen käryä ilmassa. Ja jos Kolumbia onnistuu maalinteossa, peli lipsahtaa herkästi overiksi. Brasilia on toki materiaaliltaan yhä parempi ja ottelun ennakkosuosikki.
 
115: X Argentiina – Belgia 3,15
3: Argentiina – Belgia 1,2 - 0,1,2
 Argentiina ei vakuuttanut edelleenkään Sveitsiä vastaan, vaan nousi voittoon vasta jatkoajalla. Jos Sveitsi olisi ollut aktiivisempi, olisi yllätys ollut jopa mahdollinen. Argujen prässipelaaminen on löysää, ja pallollisessa pelaamisessa nojataan aivan liikaa yksilöiden ratkaisuihin (Messi, di Maria). Organisoitu Belgian puolustus pitää varmasti Argentiinan kurissa ja nuhteessa. Isossa kuvassa hyökkäyskolmanneksen pelaamisesta puuttuu luovuutta, jouhevuutta, punainen lanka. Romero on maalillaan haavoittuva, eikä puolustuslinjakaan ole ihan hirveästi vielä vakuuttanut.

Belgia alkoi vähitellen täyttää odotuksia ottelussaan USA:ta vastaan, vaikka ratkaisut nähtiinkin vasta jatkoajalla. Punaiset paholaiset laukoivat sairaat 39 kertaa ottelussa, ja vain Howardin ilmiömäiset torjunnat sekä viimeistelyn tehottomuus veivät voiton varsinaisella peliajalla. Lohkovaiheessa matalalla tempolla pelannut Belgia on säästänyt viisaasti energiaa jatkopeleihin, ja sen organisoitu puolustus on Argentiinalle varmasti myrkkyä.

Odotettavissa lienee tasainen sekä vähämaalinen kamppailu. Mikäli Belgia uskaltaa haastaa Argentiinan pallollisena, on punapaidoilla täydet mahdollisuudet marssia tästä vielä eteenpäin, sillä Argentiina ei ole missään nimessä täysin tasapainoinen joukkue. Kumpikin tahkosi 120 minuuttia edellisellä kierroksella samana päivänä, joten lepoetuakaan ei käytännössä ole. Kun Agueron mahdollinen poissaolo olisi taivaansinivalkoisille iso miinus.

4: Hollanti – Costa Rica 2,3 - 0
Hollanti eteni jatkoon kahdella aivan lopun maalilla 2-1 voitossaan Meksikosta. Jälkimmäinen tuli lisäajalla pilkulta, eikä kokonaisuutena Hollanti ollut edes parempi. Meksiko passivoitui johdossa, mutta oli avausjaksolla parempi. Arjen Robbenin huikea dominointi kantaa Alankomaita, ja kaavion suhteen oranssipaidat ovat todella onnekkaita, sillä heille osui puolivälierien helpoin vastus. Yhtä kaikki, Louis van Gaal on saanut joukkueesta maksimin irti ja on ollut taktisesti nerokas. Nyt luvassa on härskiä pallonhallintaa, missä joukkue ei kyllä ole parhaimmillaan.

Alivoimalla pitkään pelannut Costa Rica taisteli itsensä pilkuilla jatkoon Kreikkaa vastaan. Joukkue on fyysisesti tässä kohtaa jo todella loppu, ja nyt edessä on jälleen yksi puolustustaistelu. Oscar Duarte on pelikiellossa ja useamman kaverin pelikunto on kysymysmerkki. Paljon vaihtoja ei ole varaa tehdä tai avauksen taso tippuu olennaisesti. Viiden miehen linja sekä tulikuuma kassari Navas yrittävät sumputtaa oman boksin ja sen edustan, hyökkäyspelaaminen lepää täysin kontriin ja Ruizin yksilötaitoon.

Ennakkoon tämä on puolivälierien selvin tapaus – Hollannin on mentävä tästä jatkoon. Mutta voitto ei välttämättä tule helpolla. Bussia vastaan Hollanti ei ole parhaimmillaan. Molemmat joukkueet osaavat blokata ja kummankin puolustukset olivat lohkovaiheessa erinomaisia. Joukkueet antoivat vähiten maalintekoyrityksiä vastustajilleen. Hollanti iskee siis päätään, ja Robben on pelissä varmasti näkyvässä roolissa. En usko maalijuhlaan, sillä vaikka Hollanti tekisi aikaisen maalin, ei Costa Rica varmasti lähde riskeeraamaan kovinkaan aikaisin, eivätkä oranssipaidat välttämättä hae lisämaaleja niin kiimaisesti. Costa Rican maaliin on vaikea uskoa. Hollanti on luonnollisesti selvä suosikki.

******************************************
Tänään laitoin matkaan pitkävetoon trion, tuplajärjestelmän sekä kolme tuplaa. Monivetoon laadin 192 rivin järjestelmän. Koko "roska" maksoi 64,60 euroa
 
 Perjantai 4.7.2014 - PITKÄVEDOT - SUPERMONIVETO
 
 Pitkäveto (8 riviä)

Trio: 912: X, 825: X, 115: X; kerroin 34,27; panos 10€

TuplaJ.(3): 912: X, 825: X, 115: X; kertoimet 10,08-10,88; panos 5€/rivi=15€

Tupla-1: 912: 1, 825: 2; kerroin 14,17; panos 10€

Tupla-2: 912: 1, 825: X; kerroin 10,71; panos 10€

Tupla-3: 912: X, 825: 2 kerroin 14,40; panos 10€

Moniveto (192 riviä)

Supermoniveto 3



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti