Panda's Sport and Betting site!

Panda's Sport and Betting site!
Mukana vedonlyönnissä jo vuodesta 1993.

torstai 21. maaliskuuta 2013

Jääkiekon SM-liigakarsinta / Liigan puolivälierät

LIIGAKARSINTA

Huomenna 22.3. perjantaina alkaa SM-liigakarsinta Tampereen Ilveksen ja Mikkelin Jukureiden kesken. Tässä ottelusarjassa saatetaan ratkaista Tampereen Ilveksen olemassaolo seurana. Ainakin on varmaa se, että Jukurit saa mahdollisuuden nousta korkeimmalle jääkiekon sarjatasolle. Mestisjoukkue ei ehkä koskaan saa parempaa tilaisuutta liigajoukkueen pudottamiseen kuin Jukurit tänä keväänä. Tämä ottelusarja pelataan paras seitsemästä järjestelmällä eli neljällä voitolla saa kiinnityksen ensikauden SM-liigaan.

 
LIIGAKARSINTA 
(ensimmäinen peli pe 22.3. ja tarvittaessa viimeinen la 6.4.)


Joukkueiden pelaajistoissa on vain muutaman kärkiyksilön kartuttama tasoero tamperelaisten hyväksi. Jukurit on huomattavasti fyysisempi kuin Ilves ja se saattaa ratkaista ottelusarjan sillä edukseen. Sen sijaan Ilves omaa liigatason pelitempon, ja se on juuri se ase jolla tamperelaiset voivat kääntää sarjan edukseen. Jos Jukurit onnistuu sumputtamaan ottelusarjan virheiden kyttäilyksi, hermopaine uhkaa lyyhistää kovia kokeneen Ilveksen. Putoaminen liigasta voi suistaa Ilveksen konkurssiin ja seuran lopettamiseen. Ilves näytti iskuvoimansa ja lopetti SM-liigan runkosarjan viiteen peräkkäiseen voittoon. Toisaalta Jukurit hoiteli pudotuspelit finaaleihin loppuun asti pelkillä voitoilla. Uskon Ilveksen liigatempon ja viime hetkellä kohonneen perimoraalin riittävän menestykseen Jukureita vastaan.
Arvio: Ilves voittaa Jukurit voitoin 4-2



 VEDONLYÖNTI

Eiliset puolivälierien  kaikki avausottelut päättyivät kotivoittoihin varsinaisella peliajalla. Täten "lottorivien" osumismääräksi jäi pyöreä nolla ja tappioputki rahallisessa mielessä jatkui.


Keskiviikko 20.2. -  Vetokohteet (0/4):
Jokerit-Lukko 3-0, Tappara-HIFK 3-1, JYP-HPK 3-1, Ässät-KalPa 2-1 

Ennen "yllättäviä" tämän päivän vetojani julkaisen tässä vielä alkuperäisen puolivälierien analyysini ja otteluparien lopputulosarvioni.


SM-liigan puolivälierät 
(ensimmäiset pelit ke 20.3. ja tarvittaessa viimeiset la 30.3.)


Runkosarjan voittaja Jokerit kuuluu kuumimpiin mestarisuosikkeihin. Lukko saa olla tyytyväinen selviydyttyään kymmenenneksi ja yllätettyään Kärpät pudotuspelien karsintakierroksella. Tässä otteluparissa Jokerit on suursuosikki, ja olisi todella suuri paukku jos Lukko pystyisi neljään voittoon. Lukolla on alla kolme kovaa ottelua kun Jokerit on saanut levätä ja harjoitella tämän ajan. Tästä saattaa jopa olla alussa hiukan hyötyä Lukolle, joka on täten saanut pidettyä yllä pelituntumaa – myös Vehanen maalilla voi kääntää yksittäisen ottelun.  Kokonaiskuva tästä kaksikosta on kuitenkin selvä: Jokerit vie ja Lukko vikisee!
Arvio: Jokerit välieriin voitoin 4-1.


HIFK voitti SaiPan rimaa hipoen ja pääsi yrittämään puolivälieriin Tapparan kaatamista. Tappara on paperilla vahvin Jokereiden haastaja mestariksi. HIFK:n pelitapa ei kestä välttämättä aina koko ottelua – hyvä jo koko erän. Neljään voittoon Tapparan tasoista joukkuetta vastaan helsinkiläiset eivät pysty kuin märissä päiväunelmissaan. HIFK on selvä haastaja ja sillä saattaa olla pieni etu pelituntumasta kuten edellisessä otteluparissa Lukolla on. Tappara jyrää välieriin.
Arvio: Tappara välieriin voitoin 4-1

Tässä otteluparissa on vastakkain kaksi duunarijoukkuetta. Tyylipisteitä ei jaeta ja vain tuomarilinja voi tuhota intensiivisen ja fyysisen otteluparin. Luvassa on vähämaalisia vääntöjä. Kummankin joukkueen maalivahti on pelannut tällä kaudella vahvasti. JYP on fyysisempi kuin HPK ja se on ratkaisevaa näiden kahden muuten aika samanlaisen joukkueen taistossa.
Arvio: JYP välieriin voiton 4-2

Ässät nousi kevään puheenaiheeksi 14 ottelun voittoputkellaan. Yksi kysymys on; jatkuuko hurmos? Epäilen itse, ettei jatku ihan samanlaisena. Ässät pelaa yksinkertaista tehokasta jääkiekkoa. Kuopiolaisten vahvuutena on taito ja liikkuvuus. Ässät murjoo KalPan taitokiekon päreiksi, jos kuopiolaiset eivät paranna syöttöpeliään. Tämä ottelupari vaikuttaisi  puolivälieräotteluista tasaisimmalta. Uskon KalPan oppineen viimekauden pudotuspelien virheistä ja kääntävän taitonsa ansiosta sarjan itselleen.
Arvio: KalPa välieriin voitoin 4-3 


Tänään torstaina jatkan siis pandapäisesti SM-liigan jääkiekkoilun parissa.

Pandan logiikalla ajatellen: eilen ei yksikään ottelu päättynyt tasan – joten tänään tasapelejä ropisee kaatamalla!? Vaikka tämä logiikka ei olekaan järin pätevä, kokeilen tänään samanlaista pelivaihtoehtoa kuin eilen. Kotijoukkueiden voitoista huolimatta kaikki ensimmäiset ottelut olivat suhteellisen vähämaalisia. Vaikka Lukkokin sain turpiin kolmella maalilla, on sillä kotiottelussaan omat mahdollisuutensa. Summa summarum – laitan kaikille kohteille pelimerkiksi ristin.

Pelitaktiikkakin on eiliseen verrattuna lähes identtinen. Pistän Veikkauksen pelijärjestelmän kautta jännitettäväksi kvartetin, triojärjestelmän, tuplajärjestelmän sekä kaksi singleä. Pelimerkkejä rivit syövät 84 euron edestä.

Torstai 21.3.2013 - PITKÄVEDOT


Kvartetti: Kerroin 237,27 ; Panos 10€

Triojärjestelmä (4): Kertoimet 60,06 - 61,62; Panos 3€/Rivi=12€

Tuplajärjestelmä (6): Kertoimet 15,20 - 15,60 ; Panos 3€/Rivi = 18€

Single1: 9:X; Kerroin 3,95 ; Panos 22€

Single2: 15:X; Kerroin 3,85 ; Panos 22€




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti