Panda's Sport and Betting site!

Panda's Sport and Betting site!
Mukana vedonlyönnissä jo vuodesta 1993.

sunnuntai 8. helmikuuta 2015

EHT - Serie A - Afrikan Nations Cup

VEDONLYÖNTI

Sunnuntain kohteet:

322: X Ruotsi-Suomi 4,20
EHT

Ruotsi on Globenissa suosikki. Edellinen kohtaaminen Västeråsissa jouduttiin keskeyttämää toisen erän alussa jääongelmien vuoksi. Suomi johti tuolloin 1-0. Odotan tässä tasaista vääntöä, joten hyväkertoiminen tasapeli on  mielestäni perusteltu valinta.

343: 2 Napoli – Udinese (+1) 3,50
Serie A

Napolillahan peli kulkee mainiosti. Viime kierroksella tosin oltiin Chievon kanssa vaikeuksissa, mutta laadukkuus hyökkäyspäässä riitti makeaan vierasvoittoon. Keskiviikkona tuhlailtiin maalipaikkoja cupissa Interiä vastaan, mutta yliajalla vastustajan puolustuksen virhe käytettiin hyväksi ja marssittiin välieriin. Pelirasitus saattaa kuitenkin hieman tässä pelissä painaa pohkeissa eikä vastustajakaan mikään ylikävelyjoukkue ole. Pelistä voi tulla Partenopeille vaikea. Siirtomarkkinoilta napattiin kaksi täsmähankintaa. Hyökkäykseen saatiin Manolo Gabbiadini Sampdoriasta ja puolustukseen kaapattiin Ivan Strinic Dniprosta. Kokoonpanotilanne joukkueella on hyvä.

Udinese pelasi erinomaisesti kotonaan Juventusta vastaan ja riisti sarjan laadukkaimmalta joukkueelta tasapelipisteen. Allahan on nyt neljä tappiotonta ottelua, joista tosin useassa on ollut onneakin matkassa. Onnistumiset ovat kuitenkin selvästi vaikuttaneet mentaalipuolelle parantavasti, mistä tuo Juve-esitys kertoo. Mahdottomia kauppoja ei siirtoikkunan aikana tehty, tosin kakkosvahti Brkic ja hyökkäyspään pelaaja Muriel myytiin pois. Friulilaisten kokoonpanotilanne on hankala. Pelikielloissa ovat ykköshyökkääjä Antonio Di Natale ja hyökkäävä keskikenttäpelaaja Panagiotis Kone. Keskikenttämies Emmanuel Badu on Afrikan kisoissa ja loukkaantuneena on puolustaja Mauricio Domizzi. Hyökkäyspään korvaavista pelaajista Alexandre Geijo ja Giampiero Pinzi ovat niin ikään loukkaantuneina.

Napoli on pelissä suuri suosikki, vaikka ottelurasitus painaa. Mikäli varamiehinen Udinese kuitenkin pystyy samankaltaiseen suoritukseen kuin viime pelissään, voi ottelusta tulla isännille vaikea. Napolin peleissä on aina normaalia Serie A:n peliä enemmän overpotentiaalia, mutta tämänkin seikan osalta Napolin jaksamistaso on avainasemassa.

Veikkaus tarjoilee Udinesen venymisille oikein kilpailukykyisiä tarjouksia. Pienen panoksen vetoihin riittää tarjouksista Udinese (+1) 3,50 kertoimella.

351: 2 Sampdoria – Sassuolo (+1) 2,03
Serie A

Sampdoria on tällä hetkellä täysin sekaisin. Joukkueessa kuohuu ja yhä useampi pelaaja on polttanut sillat joukkuekavereidensa tai etenkin valmentaja Sinisa Mihajlovicin kanssa. Torinossa esiintyi viime kierroksella kuriton Doria, joka ajautuikin murskatappioon. Rangaistustreeneistähän uusi hankinta Samuel Eto'o lähti ovet paukkuen pois. Joukkueessa ei nyt vetovoimaa ole ja esimerkiksi Ederson ei halunnut genovalaisporukkaan liittyä. Ristiriidathan voidaan aina saada kuitattuakin, mutta ei uskota siihen ennen kuin se viheriöllä näkyy. Puolustukseen saatiin hankittua siirtoikkunasta Muñoz Palermosta ja Coda Udinesesta. Lisäksi keskikentälle hankittiin Acquah ja hyökkäykseen Eto'on lisäksi Muriel Udinesesta. Avauksen pelaajista sivussa ovat laitapuolustaja Cacciatore ja uusi hyökkäyspään hankinta Muriel loukkaantumisten vuoksi. Lisäksi poissa on avauksen puolustaja Matias Silvestre pelikiellon vuoksi.

Sassuolo jatkoi hyviä esityksiään viime kierroksella, kun nimivahva Inter kaatui kotona. Avausjakso oli Sassuololta loistavaa pelaamista, mutta toisella Inter sai otetta ja oli hyvin lähellä venyä lopulta pisteille. Ennen tuota hienoa voittoakin Sassuolo esiintyi otteluissaan pelillisesti mainiosti, mutta oli kuitenkin epäonninen lopputuloksiin nähden. Potentiaalia joukkueessa on paljon, mutta kun sarjatilanne alkaa pian olla säilymisen suhteen jo täysin turvallinen, on let downin mahdollisuus aina olemassa, etenkin kun puhutaan italojoukkueesta. Kummoisiin hankintoihin ei tämän talven siirtoikkunassa ollut tarvetta. Viime kaudellahan Sassuolo mylläsi juuri tammikuussa rosterinsa perin pohjin. Ainoa edes jollain tasolla merkittävä hankinta oli Chievosta tullut hyökkääjä Dejan Lazarevic. Sassuololta on pelikiellossa useampikin avainmies. Hyökkäyksestä puuttuvat Domenico Berardi, Simone Zaza ja Nicolas Sansone. Avaukseen todennäköisesti pääsevät nyt Floro-Flores ja Floccari. Vaarallisuustaso laskee Sassuololta selvästi. Puolustuksesta sivussa puolestaan ovat loukkaantuneen Terranova ja Peluso. Alakerrassa Sassuololta löytyy kuitenkin mukavasti leveyttä.

Sassuolon hyökkäyspään puutokset tuovat Sampdorialle isoa etua. On kuitenkin mahdotonta etukäteen sanoa, onko Doria saanut pakkansa mentaalisesti parsittua. Kotonaanhan Sampdoria ei vielä ole pahemmin romahdellut. Suosikin asema on ilman muuta Dorialla, mutta sen verran paljon muuttujia kotijoukkueellakin ennakoidusti on, ettei suureksi suosikiksi isäntiä uskalla laskea. Siksipä vedoissa otetaan mieluummin kantaa vierasmenestyksen osalta. Sassuolo +1:n tarjous 2,03 riittää marginaaliseksi vetoideaksi.

425: X Norsunluurannikko – Ghana 2,85
Afrikan Nations Cup, finaali

Finaalipari on ihan ansaittu. Ghana on tehnyt pelatuissa otteluissa ehkä hieman suuremman vaikutuksen. Norsunluurannikko on toki parantanut turnauksen edetessä. Mitään merkittävää tasoeroa en nähdyn perusteella joukkueiden väliltä löydä.

Finaalipelien ratkaisevin tekijä löytyy useimmiten henkiseltä puolelta. Molemmat kyllä tuntuvat kypsiltä voittamaan, ehkä Norsuilla voi olla hieman suuremmat paineet. Voittaja on varmasti se, kummalle nyt vain sattuu se ”hyvä päivä”.

Isojen finaalien luonne on usein hyvin ”tarkka peli”. Turhia riskejä ei oteta ja hermopaine usein syö sen terävimmän tehokkuuden. Pelillisesti finaaliottelut ovatkin usein aika tylsiä. Maalimäärällisesti liikutaan ehdottomasti vähämaalisuuden piirissä. Niin tässäkin ottelussa, vaikka kumpikaan joukkueista ei perustaltaan ole vähämaalinen. Ennakoitava maaliarkuus tarkoittaa normaalia suurempaa tasapelin todennäköisyyttä.

Arvioni ottelun ennakkoasetelmaksi on siis: hyvin tasainen, tasapeliherkkä ja vähämaalinen. Lapuille rustaan tasurin.

************************************
Matkaan laitoin sunnuntain iloksi kvartetin, neljä tuplaa sekä yhden singlen. Panosta laitoin riveille yhteensä 35 euroa.


Sunnuntai 8.2.2015  - PITKÄVEDOT
 
Kvartetti: 322: X, 343: 2, 351: 2, 425: X; Kerroin 85,04; Panos 5€

Tupla-1: 343: 2, 351: 2; Kerroin 7,10; Panos 5€

Tupla-2: 343: 2, 425: X; Kerroin 9,97; Panos 5€

Tupla-3: 351: 2, 425: X; Kerroin 5,78; Panos 5€

Tupla-4: 322: X, 425: X; Kerroin 11,97; Panos 5€

Single: 322: X; Kerroin 4,20; Panos 10€
 
   
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti